Etichete

Personale (1435) Partide (339) BenFinegold (218) Lecții (204) Live (177) Carlsen (162) Teste (138) Citate (124) Deschideri (118) Smirnov (107) Seirawan (96) Diverse (83) Akobian (81) Chess kids (68) Interviuri (53) Spencer Finegold (46) Finaluri (43) Kasparov (40) Aviv Friedman (32) Lemos (19) Polgar (19) Ramirez (17) Maurice Ashley (9) Shahade (8) Irina Krush (6) Nisipeanu (2) Perunovici (2)

duminică, 26 aprilie 2020

TURNEU ONLINE MC INVITATIONAL 2020, RUNDA 1, ZIUA 1 (FĂRĂ K9)





  Din păcate, la fel ca toate celelalte sporturi, șahul a fost grav afectat de răspândirea coronavirusului. De exemplu, turneul candidaților la titlul mondial a fost oprit la jumătatea lui de frica contaminării cu acest virus periculos. În această situație, când oamenii sunt obligați să stea în casă și să taie frunze la câini, Magnus Carlsen a venit cu o idee genială, aceea de a organiza un turneu online între 8 jucători, câștigătorul având un premiu asigurat de 250.000 de dolari ( sau euro, nu sunt sigur!). Habar nu am dacă el asigură plata premiului, oricum, pentru noi, muritorii de rând, acest lucru nu contează. Ce contează este că ideea a prins și Magnus i-a invitat pe alți 7 jucători să i se alăture: Hikaru Nakamura, Ding Liren, Fabiano Caruana, Giri Anish, Ian Nepomniachtchi, Maxime Vachier Lagrave, și surprinzător Alireza Firouzja, asta probabil pentru că puștiul îl învinsese pe Magnus cu puțin timp înainte în finala chess 24 World Cup online. Ca desfășurare turneul are reguli puțin mai ciudate (el este în desfășurare când scriu acest articol), fiecare jucător trebuie să se întâlnească cu toți ceilalalți într-un meci de patru partide de șah rapid (15 minute), iar în caz de egalitate după patru partide se va juca un armageddon, adică o partidă decisivă în care albul primește mai mult timp de gândire, dar dacă nu câștigă, pierde meciul cu scorul de 2-1 punctaj. Dacă meciul se decide în 4 partide câștigătorul ia totul: 3-0. Deci fiecare stă la el acasă și joacă în direct pe net. Pentru a exista discuții fiecare rundă este jucată în două zile, într-o zi se joacă două meciuri și a doua zi restul de două meciuri. În prezentul articol vă prezint ce s-a întâmplat în runda 1, ziua 1, în care s-au desfășurat două meciuri:
- Carlsen vs Nakamura (ce meci), scor după 4 partide 2-2, învingător în armageddon Carlsen cu piesele negre, jucătorii obținând 2 puncte Carlsen, 1 punct Nakamura;
- Ding Liren vs Alireza Firouzja, scor după 4 partide 2,5 - 1,5 în favoarea lui Ding Liren, jucătorii obținând 3 puncte Ding, 0 puncte Alireza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu